Fysieke Training

FYSIEKE TRAINING 2019

 Om het lichaam optimaal voor te bereiden op wedstrijdtennis en om op jonge leeftijd  motorische vaardigheden te ontwikkelen, is conditionele vorming de basis tot succes! Als we op zeer jonge leeftijd deze fysieke vorming toe gaan passen leggen wij voor later de basis voor topsport. Zonder fysieke training is dit niet meer mogelijk.

In onderstaande tekst de uitleg en volgorde van de fysieke training   

  • Beweging scholing BLAUW en ROOD voor kids  4/5/6/7/jaar.

Voor de jongste groepen 4-5 jaar heet de fysieke training  bewegingsscholing BLAUW en is ingepast en onderdeel van de training.

De Groep 6-7 jaar heet het bewegingsscholing ROOD ook deze zitten verpakt in de trainingsvorm.

  • Fysieke vorming 7/8/9/10 jaar.

Vanaf  7-10  jaar heet de conditie training: fysieke vorming, aandacht gaat daar hoofdzakelijk uit naar het opdoen van bewegingsvaardigheden en behendigheid. Dit noemen we het coördinatief vormen. Daarin extra aandacht voor balans, ritme, reactievermogen, oriënteren, differentiëren en werpscholing. Deze trainingen wordt gevolgd naast de tennistraining.

  • Fysieke training 10 jaar en ouder

Op latere leeftijd na de leeftijd 10 jaar zullen kracht, snelheid en uithoudingsvermogen belangrijkere aspecten binnen de fysieke training zijn. De kinderen zullen in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld worden, waarbij uit wordt gegaan van +/- 2jaar. In principe zijn de trainingen dus specifiek voor de leeftijd waartoe de kinderen behoren.

De conditie trainingen  zijn gekoppeld en toegevoegd aan de toptennispakketten. Mocht je zonder toptennispakket toch aan de fysieke training  deel willen nemen, dan zijn de kosten 80 euro voor 10 trainingen.

De voorlopige planning en tijden  van de trainingen zijn:              

MAANDAG  18.00  uur
FYSIEK TOPTENNIS  GEEL
DINSDAG 15.45 uur      
 BEWEGING SCHOLING  BLAUW
WOENSDAG 16.00 uur      
FYSIEKE VORMING  ORANJE/GROEN
WOENSDAG 17.00 uur      
FYSIEK TOPTENNIS  GEEL
VRIJDAG 16.00 uur      
FYSIEK TOPTENNIS  GEEL
ZATERDAG 9.00 uur
BEWEGING SCHOLING  ROOD
                                                    ivm planning en baanbezetting kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd