Fysieke Training

DE FYSIEKE TRAINING

 

Om het lichaam optimaal voor te bereiden op wedstrijdtennis en om motorische vaardigheden te ontwikkelen en uit te bouwen , is conditionele vorming de basis tot succes!

Denk er maar eens aan dat je  jezelf sterk voelt,  dat je dingen  die je op de baan doet lang en  goed kunt doen. Dat je ballen uit allerlei onmogelijke hoeken goed terug kan spelen en  dat je ballen kan halen die een ander niet haalt! Zonder de fysieke training zijn dit soort dingen vaak niet of minder mogelijk.

Als we tennis analyseren en de motorische eigenschappen op een rijtje zetten zien we de volgende volgorde:

Coördinatie/ Snelheid/ Kracht /Uithoudingsvermogen/ Lenigheid

Tijdens de trainingen zal ook deze verhouding  van belangrijkheid aangehouden worden.

Voor de jongste groepen 6-9 jaar heet  de conditie training: fysieke vorming , waarbij de aandacht hoofdzakelijk uitgaat naar het opdoen van bewegingsvaardigheden en behendigheid, we noemen coördinatie met daarin aandacht voor balans, ritme, reactievermogen, oriënteren en differentiëren

Op latere leeftijd 9 -13 jaar zullen kracht en snelheid belangrijkere aspecten binnen de fysieke training zijn. De kinderen zullen dan ook in verschillende  leeftijdscategorieën ingedeeld worden, de trainingen zijn dus specifiek zijn voor de leeftijd waartoe de kinderen behoren.

De conditie trainingen  zijn toegevoegd aan de toptennis pakketten.  Mocht je zonder toptennispakket toch aan de fysieke training willen deelnemen zijn de kosten 50 euro voor 10 trainingen.

De voorlopige planning van deze fysieke trainingen zijn:

Maandag           16.15-17.15 uur.

 TOP TENNIS GEEL

 

Woensdag        16.00-17.00 uur.

 TOP TENNIS GEEL

 

Woensdag        17.00-18.00 uur.

 TOP TENNIS ORANJE

TOP TENNIS  GROEN